ERIC SCHOONES | MUZIEK & PIANOLES IN BOXTEL EN OISTERWIJK

WakaWaka Foundation Benefietconcert
20 jaar DoMus Kamerconcerten

 

Op 27 oktober 2013 werd het twintigjarig bestaan gevierd met een benefietconcert ten bate van de WakaWaka Foundation, ook werd de CD Erik Satie A Son of Light gepresenteerd.

Op het concertprogramma heel gevarieerde klassieke muziek van de barok tot aan de twintigste eeuw, maar ook jazz. Harpist Erik Groenestein speelde Impromptu van Fauré en een bewerking van De Moldau van Smetana. Pianiste Myrthe van den Bogaert speelde Chopin en LIszt en samen met Eric Schoones een paar quatre-mains stukken van Satie van de CD. Gé Bijvoet improviseerde, klarinettist Adri Verhoeven speelde samen met Eric Schoones de virtuoze klarinetsonate van Leonard Bernstein. De Boxtelse pianist Pepijn de Brouwer speelde twee eigen composities, sopraan Jill Klinkers zong een lied van Debussy en Lascia ch’io pianga van Händel. De bas Johan Feyen bracht vier liederen van Tchaikovsky. Eric Schoones begeleidde Adri Verhoeven en de vocalisten en speelde zelf enkele stukken van de CD en Alla Turca Jazz van Fazil Say.

Beeldend kunstenaar Annelies Dölle was aanwezig met haar schilderij Lift Off, dat is afgebeeld op de CD. Ook Lisanne Dölle-Addink van VerdraaidGoed vertelde over het KunstKado dat ze maakte met de CD.

Maurits Groen is een van de initiatiefnemers van de WakaWaka Foundation en hij vertelde tijdens het concert in Boxtel over de WakaWaka samen met Prinses Joss Umuganwa, ambassadrice van WakaWaka. Joss Umuganwa is de kleindochter van de laatste koning van Rwanda en na de genocide vluchtte ze naar het buitenland.

De WakaWaka (in het Swahili “schitterend licht”) is een zeer efficiënte solar LED lamp waarmee de stichting 1,6 miljard mensen die geen elektriciteit hebben, wil helpen. Mensen zonder elektriciteit zijn afhankelijk van vervuilende kerosine lampen, waarmee veel ongelukken gebeuren. Er zijn tal van voordelen en in Syrië worden nu WakaWaka Power’s verspreid waarmee je ook een mobiele telefoon kunt opladen, van levensbelang in het door burgeroorlog getroffen land.

Eric Schoones overhandigde het eerste exemplaar van de CD aan Maurits Groen en aan Joss Umuganwa, maar ook aan de Boxtelse wethouders van cultuur en duurzaamheid, Tossy de Man en Peter van de Wiel.

Hieronder een impressie in foto's van fotograaf Peter de Koning.
affiche

 

25DoMus_WakaWaka_Pepijn_de_Brouwer-36.jpg09DoMus_WakaWaka_prinsesJossUmuganwa.jpg15DoMus_WakaWaka_LissaDölle_MauritsGroen.jpg29DoMus_WakaWaka_Ge_Bijvoet-43.jpg05DoMus_WakaWaka_prinses-22.jpg07DoMus_WakaWaka_prinses-25.jpg11DoMus_WakaWaka_CD-16.jpg21DoMus_WakaWaka_Eric_en_Myrthe-13.jpg23DoMus_WakaWaka-10.jpg19DoMus_WakaWaka_Jill_Klinkers-5.jpg24DoMus_WakaWaka_Pepijn_de_Brouwer-34.jpg28DoMus_WakaWaka_Johan_Feyen-40.jpg04DoMus_WakaWaka_EricSchoones_JossUmuganwa.jpg20DoMus_WakaWaka_Eric_en_Myrthe-12.jpg26DoMus_WakaWaka_Johan_Feyen-42.jpg03DoMus_WakaWaka_Maurits_en_prinses-19.jpg16DoMus_WakaWaka_Erik_Groenestein-Hendriks-2.jpg17DoMus_WakaWaka_Erik_Groenestein-Hendriks-3.jpg02DoMus_WakaWaka_Eric_en_Maurits-33.jpg12DoMus_WakaWaka_CDPRESENTATIE5.jpg13DoMus_WakaWaka_CDPRESENTATIE6Annelies_Dolle.jpg14DoMus_WakaWaka_Annelies_Dolle-9.jpg06aDoMus_WakaWaka_Maurits_en_prinses-20.jpg08JossUmuganwa_TossyDeMan_PetervdWiel.jpg22DoMus_WakaWaka_Myrthe_van_den_Bogaert-6.jpg30DoMus_WakaWaka_Ge_Bijvoet-44.jpg18DoMus_WakaWaka_Jill_Klinkers-4.jpg06DoMus_WakaWaka_prinses-21.jpg01DoMus_WakaWaka_CDPRESENTATIE1.jpg10DoMus_WakaWaka_CD-15.jpg27DoMus_WakaWaka_Johan_Feyen-39.jpg