ERIC SCHOONES | MUZIEK & PIANOLES IN BOXTEL EN OISTERWIJK

Concerten in Salon Tamai

salon-tamai

 

In de sfeervolle ruimte van Salon Tamai, een galerie in Oisterwijk, gaf ik twee concerten, georganiseerd in samenwerking met Ankie van de Camp.

Op 4 november 2012 een besloten concert met het volgende programma:

Philip Glass  - Opening uit Glassworks
Johann Sebastian Bach - Allemandes uit Franse suite nr. 2, 4 en 5
Johannes Brahms - Intermezzo in A, op. 118. nr. 2
Frédéric Chopin – Ballade nr. 1, op. 23
Eric Satie - Gnossiennes nr. 1-3
Claude Debussy - Clair de Lune uit Suite Bergamasque
Gustav Mahler – Adagietto uit Symphonie nr. 5
Erik Satie – Gnossiennes nr. 4 en 5
Frédéric Chopin- Mazurka op. 6 nr. 2

 

En op 24 maart 2013 speelde ik samen met vier leerlingen, ook ter gelegenheid van de informele opening van een tentoonstelling met schilderijen van kunstenaar/bioloog Sjef Nilwik.

Patrick Tjon-En-Fa is bedrijfsjurist bij ProRail, begon op acht-jarige leeftijd met pianospelen, en komt al bijna twintig jaar op les.
Leonie Vermeer speelde lange tijd piano en accordeon, had les in Rotterdam en Den Haag en woont sinds een tijdje in Loon op Zand.
Marie-Astrid Zeinstra is een collega die af en toe komt voor wat coaching, ze studeerde koordirectie en slaagde voor haar staatsexamen piano in 1997.
Myrthe van den Bogaert volgde de jong talent klas van het Brabants Conservatorium en studeert Spaanse taal en cultuur studeren aan de Radboud Universiteit.

Op het programma quatre-mains:
Schubert - Fantasie in f, opus 103, D. 940
Ravel - Ma Mère l'Oye
Satie - Trois Morceaux en forme de Poire
Debussy - Petite Suite

Verder speelde Patrick het Praeludium en Fuga IX in E, BWV 878 van J.S. Bach, Leonie Lyrische Stücke van Edvard Grieg, Marie Astrid La Soirée dans Grenade (uit Estampes) en Myrthe Arabesque van Claude Debussy, Consolation nr. 3 van Liszt, Nocturne en Wals van Chopin. Zelf speelde ik Satie en Ballade nr. 1 van Chopin.